• Over Marathon

  Marathon is een gezellige basketbalvereniging uit Vlissingen. De vereniging is opgericht in 1966. De thuisbasis is de Sporthal Baskensburg in Vlissingen. Hier wordt hoofdzakelijk getraind en vinden de thuiswedstrijden plaats. Onze vereniging bestaat uit een aantal ervaren trainers die zich op vrijwillige basis inzetten voor onze leden binnen de vereniging. Zij worden ondersteund door het bestuur van Marathon.

 • Voor wie?

  Onze vereniging heeft leden in alle leeftijdscategorieën. Vanaf vijf jaar ben je van harte welkom om bij onze vereniging te komen basketballen. De trainingen worden elke week door ervaren trainers gegeven op de maandag en op donderdag. Over het algemeen traint elk team op een eigen veld. Aan het begin van elk seizoen wordt een teamindeling gemaakt. Er wordt dan gekeken in welk team je als speler het beste past. Dit hangt vooral af van je eigen voorkeur maar ook van je leeftijd en je basketbalniveau.

  Het seizoen begint eind augustus, wanneer de scholen weer beginnen, en loopt tot medio juni. De competitie is meestal eind april, begin mei klaar. Wedstrijden worden in de weekenden gespeeld. De uitwedstrijden worden in regio Zeeland gespeeld maar soms ook daarbuiten. Dit is afhankelijk van het team waarin je speelt. Als speler kun je er ook voor kiezen om recreatief te spelen. Dit wil zeggen dat je enkel traint en geen wedstijden mee speelt.

  Voor onze jongste leden (tot 12 jaar) worden regionale basketbaltoornooien georganiseerd, de zogenaamde mini toernooien. Meestal vinden deze toernooien acht tot tien keer per seizoen plaats. Deze toernooien worden afwisselend door de diverse Zeeuwse clubs georganiseerd.

 • Waarom basketbal?

  Ball is life is een bekende term binnen de "basketbalwereld". Dit toont aan dat basketballers toegewijd en gepassioneerd zijn voor de sport die zij beoefenen. Het toont ook aan dat basketbal meer is dan alleen de sport. 

  Basketbal is een echte teamsport geschikt voor iedereen. Het is niet zo dat je aan specifieke fysieke eigenschappen moet hebben. Vaak wordt bijvoorbeeld gedacht dat je lang moet zijn of atletisch gebouwd. Dit is niet zo! Juist de diversiteit aan verschillende (fysieke) eigenschappen binnen een team maakt mogelijk om gezamenlijk optimaal te presteren. 

  Basketbal is een fysieke sport en vergt inspanning. Hierdoor ontwikkel je diverse vaardigheden, op zowel fysiek als mentaal vlak. Deze eigenschappen zijn ook zeker relevant in het dagelijks leven. Door de snelheid van spel moet je snel reageren. Hierdoor ontwikkel je je coördinerend vermogen. Daarnaast vergt het een zekere vorm van doorzettingsvermogen, concentratievermogen (aandacht) en probleemoplossingsvermogen.

  Tot slot ontwikkel je binnen een team diverse sociale vaardigheden als teamwork, omgaan met groepsdruk en respect vragen en geven.

  Ben je benieuwd naar onze vereniging en wil je een keer vrijblijvend komen trainen? Dat kan! Je bent van harte welkom. De trainingstijden staan op deze site. Na drie gratis trainingen mag je besluiten of je lid wilt worden van onze vereniging.

 • Lid worden

  Wat kun je van ons verwachten?

  Als je lid wordt van Marathon dan kun je uiteraard trainen. Onze vereniging zet zich in om gekwalificeerde en ervaren trainers voor de teams neer te zetten. Zij worden veelal geassisteerd door assistent trainers. Een aantal ervaren trainers vormen de technische commissie (TC). Zij bereiden de trainingen voor.  

  Naast de training worden ook competitie gespeeld. Veelal is dit binnen de provincie maar soms ook daar buiten, afhankelijk van het team waarin je speelt. Onze vereniging zorgt er voor dat je op de hoogte wordt gebracht van de wedstrijden die worden gespeeld. 

  Daarnaast zet onze vereniging zich in om jaarlijks een aantal activiteiten te organiseren om de saamhorigheid onder de vereniging te bevorderen. Hierbij kunt u denken aan een onderling toernooi of een barbecue. 

  Wat kunnen we van jou verwachten?

  Om onze vereniging draaiende te houden ontkomen we er niet aan om onze leden taken toe te wijzen om met name de competitie draaiende te houden. Dit zijn hoofdzakelijk wedstrijd begeleidende taken als jureren, scheidsrechter, ect. Daarnaast wordt er van (ouders van) spelers verwacht dat zij, in overleg, zorg dragen voor het vervoer naar uitwedstrijden.

  Wij verwachten wanneer je bent ingeschreven bij onze vereniging dat er maandelijks contributie wordt betaald. Wij zetten ons als vereniging in om de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarom proberen wij jaarlijks deel te nemen aan evenementen als de Grote Clubactie om extra geld voor onze vereniging in te zamelen. Wij verwachten dat onze leden daar actief aan deelnemen.