• Verplichting van het spelregelbewijs

  17 jul 2022
 • Wij willen graag jullie aandacht voor het volgende.

  De NBB heeft besloten dat vanaf het komende seizoen, 2022-2023, het spelregelbewijs verplicht wordt voor alle spelende leden vanaf 13 tot en met 24 jaar.

  Dit bewijs maakt basketballers vertrouwd met de spelregels. Want meer kennis zorgt voor meer begrip voor beslissingen van de scheidsrechter en maakt deze sport dus leuker, veiliger en positiever.

  Een speler die het spelregelbewijs dient te halen, ontvangt een mail vanuit FlowSparks. Dit betreffen alle spelende leden (met een spelactiviteit) vanaf 13 jaar tot en met 24 jaar. De mail wordt automatisch verstuurd. In de ontvangen mail kan het lid een account aanmaken. Met dit account krijgt de speler toegang tot FlowSparks. Wanneer een lid later nogmaals wil inloggen in FlowSparks kan dat via deze link: https://login.flowsparks.com/.

  Vanaf het seizoen 2022-2023 wordt er na iedere wedstrijd gecontroleerd of een speler die heeft meegedaan in het bezit is van een spelregelbewijs. Wanneer een speler heeft meegedaan, terwijl deze speler geen spelregelbewijs heeft, wordt een waarschuwing genoteerd en per mail kenbaar gemaakt aan de verenging en de speler zelf. In totaal worden zeven waarschuwingen gegeven. Spelers krijgen op die manier de tijd om alsnog het spelregelbewijs te halen. Ook nieuwe leden krijgen zo voldoende tijd om aan de verplichting te voldoen.

  Let op: wanneer een speler voor de achtste keer meespeelt, zonder spelregelbewijs, wordt de speler aangemerkt als ongerechtige speler. Dit betekent dat het team de wedstrijd verliest met 20-0 en een boete ontvangt!

  Voor meer informatie, zie het volgende artikel op de NBB website.