• Nieuwe coronamaatregelen

    11 nov 2021
  • Vanaf 6 november 2021 zijn er nieuwe maatregelen van kracht met betrekking tot het betreden van een (binnen) sportaccommodatie. Dit betekent dat de sporthal Baskensburg voor personen van 18 jaar en ouder alleen toegankelijk is met een Corona Toegangsbewijs (CTB), ook wel QR-code genoemd. Bij de ingang wordt hierop gecontroleerd.

    Er zijn echter uitzonderingen. Personen die een functie hebben bij een wedstrijd of training, zoals trainers, (hulp)coaches, scheidsrechters en juryleden zijn niet CTB-plichtig. Ouders die meereizen naar een wedstrijd worden gezien als publiek en dienen wel een CTB te laten zien. Deze regel geldt voor de wedstrijden in het weekend en voor de doordeweekse trainingen.

    Marathon gaat contact opnemen met de beheerder van de sporthal, de gemeente Vlissingen, over de praktische invulling van de controle. Het is mogelijk dat de gemeente iemand aanstelt, bijvoorbeeld een boa, die de controle gaat uitvoeren. Anders dienen wij als vereniging dit zelf te doen. Hier hebben we echter niet genoeg mankracht voor, ook omdat leden van het bestuur zelf diverse wedstrijdzaken moeten regelen. Het zou kunnen dat Marathon vrijwilligers vraagt om mee te helpen.

    Voor verdere informatie verwijzen we jullie naar het bericht op de NBB website.