• Basketbaldiploma

  • Één van de speerpunten van Marathon is dat al onze spelers goed worden opgeleid. Daarom heeft onze technische commissie unieke basketbaldiploma’s voor onze jeugdspelers (tot 12 jaar) ontwikkeld. 

    Het basketbaldiploma is een grote poster waarop jij stickers spaart. Elke sticker die je spaart hoort bij een onderdeel van het basketbal. Zo kun jij een sticker sparen voor schieten, dribbelen of ben je ‘Baas van de bal’. Elk basketbalonderdeel kent drie levels waardoor je steeds beter wordt in dat onderdeel. Als jij bijvoorbeeld level drie schieten hebt behaald, betekent dat dat jij echt een goede schutter bent geworden.

    Op de trainingen zorgt jouw trainer er voor dat jij de onderdelen en oefeningen goed leert. Natuurlijk vinden er dan kleine examentjes plaats waarbij de trainers gaan kijken of jij dat basketbal onderdeel al goed kan laten zien. Als dat is gelukt win jij een sticker. De trainers houden goed bij welke stickers jij hebt verdient, zodat ze precies weten wat jij nog moet leren. Handig hè!

    Ben je benieuwd en/of heb je vragen? Stuur dan een e-mail dan naar info@marathonbasketbal.nl of vraag het aan je trainer.

    Wil jij ook beginnen met je basketbaldiploma?